Hoe ziet een dag in het leven van een dierentolk eruit?

De ochtend als dierentolk

Ik sta op met mijn soulmate. Onze katjes liggen bij ons op bed en ik probeer zo stil mogelijk uit bed te snieken. Hondje heeft het toch altijd wel door dus krijgt een heerlijke aai over zijn bol. Daarna is het tijd om mijn mindset voor deze dag te programmeren. Naar een vrolijke en gelukkig makende noot. 

Mijn ochtendritueel

In de winter ga ik graag met mijn kopje thee in mijn praktijk zitten. Daar trek ik een kaartje voor mijzelf. Of ga ik met mijn mala ketting mediteren/visualiseren/mantra’s herhalen. Misschien gebruik ik de klankschaal of regenpijp of beide. 

In de lente ben ik dol op journaling. De dag plannen en zien wat ik allemaal voor leuke dingen te doen heb. Zoals het zien dat ik een super leuke of belangrijke consult heb. En daarna nog eventjes wat aan mijn cursussen mag knutselen. 

Nu het zomer is en wij best wel grootse dromen hebben die we binnen 3 jaar kunnen waarmaken: Pak ik ‘s ochtends met mijn kopje thee lekker mijn visionboard op pinterest erbij. Ik bekijk elke foto en visualiseer hoe ik mij voel alsof het er al is. Daar word ik echt helemaal happy van!

Zorg goed voor jezelf

Als vriendje lief onderweg is naar werk, hou ik ervan om echt even goed te bewegen. Want als mijn lichaam in beweging komt, dan komt ook mijn brein goed op gang. Een goed glas water mag niet vergeten worden. Na de workout ga ik lekker met hondje lief wandelen. Daarna krijgen de diertjes eten en mag ik aan nog een lekker kopje thee of granenkoffie. Die drink ik lekker op in de tuin als het weer het toelaat samen met mijn dierenkids. 

In de late ochtend doe ik dingetjes die gemakkelijk zijn. Een videootje opnemen of een tekst schrijven bijvoorbeeld. 

De middag in het leven van een dierentolk:

Als het lunchtijd is zijn neem ik wat plantaardigs en nog een kop thee met water. Meestal is dit een tijd waarin ik nog meer ideeën op doe. 

Daarna is het tijd om deze ideeën in de praktijk te brengen of in te plannen. Wat later in de middag is het alweer tijd om met onze seniore pup te wandelen. Om vervolgens de 2de workout van die dag te doen. En daarna met een leeg hoofd en rustig lichaam lekker in de stilte een consult te doen.

Een juiste mindset behouden is hard werken

Wanneer het consult klaar is, is het alweer tijd om eten te koken. Tussendoor kan het zomaar zijn dat ik nogmaals mijn mindset moet ombuigen naar een happy en loving gedachtecarrousel. Vooral als het consult zwaar of emotioneel was. Of als ik moeite heb met het vertrouwen in de mens. Dat ze ook daadwerkelijk zullen aannemen wat ik zie als het beste voor het dier. 

Eten koken gebeurt daarom ook wel eens later. Maar we zijn met de 2 katjes en hondje alle 4 enorm blij als mijn vent weer thuis komt. Hun daddy en mijn hubby. We zijn niet getrouwd, we hebben geen kinderen, maar hij is mijn hubby. Zoals ik zijn vrouw ben en de dieren onze kids. 

De avond in het leven van een dierentolk

Met het eten kijken we tv, bespreken we de dag, vragen we elkaar om advies of elkaars visie. Om vervolgens samen lekker avond te houden, of om beide nog wat te doen. Zoals dat ik bijvoorbeeld nog wat moet maken voor de cursussen of een nieuwe intake moet bellen. 

‘s Avonds sluiten we af met een heerlijke wandeling. In de Achterhoek kom ik altijd echt tot rust. Dat begint al als we van Zevenaar (waar ik geboren en getogen ben) weer naar huis rijden. Na Doetinchem begint het groene landschap weer zichtbaar te worden op de A18 en voel ik me alweer thuis.

Voor mij het wonen in de Achterhoek dan ook echt een must om als dierentolk mijn hooggevoeligheid in toom te houden. In Zevenaar kon ik mijn buren voelen, de energie van de straat en was ik in de namiddag al gesloopt van alle indrukken. Hier ben ik echt thuisgekomen en voel ik de rust, de geaardheid en verbinding met de natuur.

De avond is soms door de rust die ik hier vind voor werken. Omdat ik daar tegenwoordig genoeg energie voor heb.

Let wel dat deze tekst is gemaakt op een bepaalde dag en bepaalde fase van mijn leven. Er zijn dagen dat ik echt de hele dag zoveel energie heb en happy ben dat ik de hele wereld aan kan. Ook zijn er dagen dat ik somber ben en het allemaal eventjes heel veel vind. Een eigen bedrijf als zzp’er en vooral in deze branche dat ben jij. Jij bent jouw bedrijf. Soms kan dat best even vermoeiend zijn. Hier mee wil ik in alle eerlijkheid laten zien dat het voor mij bijvoorbeeld heel belangrijk is dag en dag uit te werken aan mijzelf als dierentolk.

Lijkt het jou ondanks mijn openheid enorm gaaf om zelf fulltime aan de slag te gaan? Ik help je aan het eind van de opleiding graag met het opzetten van jouw praktijk. Jouw unieke energie en combinatie in kaart te brengen zodat ook jij jouw droomklanten binnen haalt. Maar dan met werk waar je elke dag voor uit je bed wilt komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *