Het beroep dierentolk is in mijn ogen een van de mooiste jobs die er bestaan. Niet alleen vanwege het feit dat je dieren mag helpen. Of omdat je mensen meer bewust mag maken van de innerlijke wereld van dieren. Maar ook omdat elk consult uiteindelijk meerdere mensen helpt. En daarom ook meer dieren. Wanneer jouw klant tevreden weggaat en jouw tips deelt met anderen. Zullen die mensen ook leren van datzelfde consult en worden hun dieren ook blijer. Hoe gaaf is dat? Dat wil toch iedereen? 😛 Dus, hoe wordt je een dierentolk?
Leren praten met dieren
Eerst dien je te leren praten met dieren natuurlijk. Hoe praten dieren? Middels energie, gevoelens en gedachten. Toch staan sommige mensen hier gek van te kijken. Sommigen denken dat dieren net als ons in woorden spreken. Maar woorden zijn gemaakt en aangeleerd door de mens. Dat is heel wat anders. Voor de meesten is dit wel logisch. Toch blijf het de vraag… Hoe werkt dat dan? De trilling vanuit het energetisch en fysieke lichaam kan door de aura van het dier doorgegeven worden. En ontvangen worden door jouw aura. Zo kun je gevoelens, beelden en energie doorkrijgen. Deze taal is van ziel tot ziel en gaat dus veel dieper dan woorden kunnen gaan. Daarom ga je ook leren deze taal te omschrijven in de taal die soms (vaak) tekort schiet.
Voorbeeld: We hebben maar 1 woord voor liefde. Terwijl de liefde voor jouw ouders anders als voor jouw partner en dieren. Dieren spreken dus niet in woorden maar in de diepgang van het leven zelf. En dat moet je als dierentolk leren te interpreteren. Dit vergt niet alleen creativiteit maar ook aardig wat persoonlijke en zelfs spirituele ontwikkeling. Want hoe jij de energie van een dier door krijgt is anders als dat ik het doorkrijg. De ene is van nature heldervoelend en de ander helderhorend. Dit betekent dat je dus jouw eigen ‘paranormale’ gave moet gaan ontwikkelen. Zodat je daadwerkelijk kunt luisteren.
Dierenfluisteraar worden
Wanneer je bij dieren op bezoek gaat, is het ook handig om als dierenfluisteraar te werken. Hoe wordt je een dierenfluisteraar? Door jouw gevoeligheid te leren benutten. Hoogstwaarschijnlijk ben jij hooggevoelig. Daarom ligt jouw interesse ook op hele andere vlakken als de grootste gros van de mensheid. En door die hooggevoeligheid kun je dieren goed leren aanvoelen. Wellicht kan je dat allang maar heb je nooit bevestiging gehad.
Om dierenfluisteraar te worden ga je leren de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen te leren begrijpen. Zodat je niet alleen de energetische taal kent, maar ook de lichamelijke. En dat ga je allemaal leren door jezelf te ontwikkelen. Door jouw eigen natuurlijke manier van ervaren en van spiritualiteit te leren herkennen. Waardoor je erin kunt groeien. Het lijkt hetzelfde als wat een dierentolk doet. Maar het leren lezen van lichaamstaal bijvoorbeeld, doe je over het algemeen niet op afstand. Als dierentolk communiceer je met de ziel. Waarbij communicatie staat voor het doorgeven van informatie.
Als dierenfluisteraar luister je dus naar het lichaam en naar een oogopslag. Naar het voelen van de sfeer die er heerst en leer je kijken hoe het dier daarop reageert. In plaats van energie uit te wisselen, probeer je de energie te lezen als het ware.
Leren communiceren met dieren
Om dierentolk te worden leer je dus communiceren met dieren van ziel tot ziel. Maar ook van lichaam tot lichaam. Tevens leer je de ontvangen boodschappen en de dingen die je ziet of voelt om te zetten naar woorden. Zo vertolk je dieren en hun innerlijke wereld, hoe zij iets hebben beleefd en hoe zij het leven nu ervaren. In mijn ogen is het daarom van belang vooral open te staan voor hun taal, boodschappen en wat zij willen delen. Pas daarna is het belangrijk om de vragen van de mens te stellen. Of zelf te reageren op het dier vanuit de mens of vanuit jouzelf. Omdat je toch als een soort therapeut werkt. Denk maar eens hoe fijn het is als je eventjes je ei kwijt kan bij iemand. Hoe opluchtend dat is. En hoe je verder kan als iemand daar even een tip over geeft. Dat kan jij ook betekenen voor dieren.
Leren communiceren met dieren doe je in mijn ogen daarom ook niet in een weekendje. Natuurlijk kan dat wel. Maar niet als je professioneel dierentolk wilt worden en een eigen praktijk ermee wilt oprichten. Het is dan mijn inziens belangrijk om net als een psycholoog niet te reageren vanuit jouw eigen emotie. Want daarbij is een dier niet gebaat. Wel bij het reageren vanuit holistisch oogpunt. En dat ga je zeker weten leren in de opleiding dierentolk: zielentaal.
Dierentolk worden is jezelf ontwikkelen
Om dit allemaal te kunnen dien je jezelf dus goed te leren kennen en je eigen krachten leren benutten. Veel belemmerende overtuigingen moet je gaan loslaten om dit volledig en op eigen kracht te gaan doen. Leuk, maar even specifiek Stef: Hoe wordt je een professioneel dierentolk? Door veel te oefenen en zelfreflectie. Zonder in jezelf te duiken, jezelf te ontwikkelen en je eigen criticus te zijn. Wordt het heel moeilijk. Je dient zoveel los te laten wat je vroeger waarschijnlijk geleerd hebt. Tevens dien je jouw ego helemaal aan de kant te kunnen zetten. En moet je ook nog eens in jezelf gaan geloven. Want geloven in dieren en in hun innerlijke wereld: Dat doe je wellicht al!
Ben jij klaar om met jezelf aan de slag te gaan? Zodat jij open en zuiver kan leren luisteren naar wat dieren te vertellen hebben. Maar ook om ze te kunnen helpen met jouw innerlijke wijsheid. Dan nodig ik je van harte uit om je in te schrijven voor de opleiding! Lijkt het je te veel werk? Wil je dit liever voor je eigen dier doen? Dan zijn er genoeg anderen die jou dit kunnen leren! Maar als je het nog niet zeker weet, kijk dan even bij mijn FAQ. Of stuur mij even een berichtje als je het antwoord niet kan vinden.
Geboren dierentolk
Uiteraard kan het ook zijn dat je vanaf je geboorte (zoals elk mens) kan communiceren met dieren. Maar ben jij iemand die het nooit heeft onderdrukt door de lessen van het menselijke leven. Dan kan jij dus middels jouw gevoeligheid, spiritualiteit, intuïtie en pure energie (omdat je bij jezelf bent gebleven), praten met dieren. Dus dan hoef je dat niet te leren. Maar wat dan wel handig is om te leren is hoe je omgaat met consulten. Want praten met dieren is super leuk, gaaf en bijzonder. Maar om mensen te helpen met hun vragen over of aan hun dier is soms toch een beetje anders. Soms zijn de vragen heel diepgaand of juist zo oppervlakkig dat je niet weet welke richting je op moet gaan in gesprek. En hoe vertaal je het allemaal naar een klant die je niet kent?
Professioneel dierentolk worden
Praten met de katten van je tante is een heel stuk gemakkelijker. Of met de hond van je opa. Zij kennen jou en jij kent hen. Ook ken je de dieren al. Je hoeft dus eigenlijk geen rekening te houden met de mens en gevoelens. Maar als professioneel dierentolk, heb je te maken met klanten die bijvoorbeeld getraumatiseerde dieren hebben. Of waarbij het verhaal heel gevoelig en persoonlijk is. In mijn ogen is het dan belangrijk om net als een therapeut, coach of psycholoog niet in je eigen emoties te schieten. Want emoties kunnen dierencommunicatie in de weg staan. Vooral als we daardoor een beetje verder van onze ‘zelf’ af gaan staan. En daar komt dan ook nog bij hoe ga je om met geld? Hoe houd je je boekhouding en consulten bij? Heb je al aan de AVG wetgeving gedacht van al je klanten? En waar ga je die klanten eigenlijk vandaan halen? Het gaat er ook om hoe jij jezelf als dierentolk aan de buitenwereld wil laten zien.