faq opleiding dierentolk

FAQ

Kun je online leren? Is de opleiding minder effectief nu deze online is?


Natuurlijk kun je online leren. De tekst is als een werkboek. En de video’s net als de audio’s lijken net op live les van mij. De oefeningen dien je zelf te doen. Maar net als op school kun je mij altijd vragen als iets niet lukt!

Het is zeker niet minder effectief. Veel hooggevoeligen vinden het zelfs prettiger omdat ze niet afgeleid kunnen worden door een ander. Of door de drukte van een groep. Anderen zijn super blij dat ze niet overal heen hoeven te rijden en het gewoon in hun eigen tijd kunnen doen. Je hoeft niet ergens op tijd voor klaar te zitten, afspraken te cancelen of iets dergelijks. En mocht er iets belangrijks tussendoor komen, hoef je niets af te zeggen. Dus ook geen geld te betalen voor onmacht. Hoe fijn!

Krijg je na afloop een certificaat?

Ja, nu geloof ik zelf niet zozeer in papiertjes. Want in al die jaren dat ik een eigen praktijk heb, heeft nog niemand mij naar een papiertje gevraagd. Daarbij, wat zegt een papiertje je? Dat je ergens van kennis hebt genomen, dat je in theorie het wel weet.

Daarom doe je bij mij ook casussen inleveren en zijn er soms huiswerkopgaven die je in dient te vullen zodat ik mee kan kijken. Wanneer je dan de opleiding afgerond hebt kan ik nog een aanbeveling voor je schrijven. Wat jouw krachtige en unieke punten zijn. Daar kun je wat meer mee. Maar ook dit zal na verloop van tijd veranderen.

Hoelang duurt de cursus?


Zolang jij nodig hebt. Je hebt dus levenslang toegang. Zolang jij jouw account behoud en niet weggooit, kun je altijd nog even terug spieken.

Om een indicatie te geven: Als je echt veel vrije tijd hebt en je bent gemotiveerd dan kun je met anderhalf uur per dag á 5 dagen per week deze opleiding met 3 maanden af hebben. Mocht je moeite hebben met leren, minder tijd dan is 6 maanden helemaal niet gek. En sommigen doen er nog langer over omdat ze bijvoorbeeld al een praktijk hebben. Alles is prima. Soms komt er wat belangrijks tussendoor, that’s life.

Zijn er vaste tijdstippen/dagen?


Nee. Alles is van te voren al opgenomen, geschreven en gemaakt. Soms komt er wat nieuws bij of vervang ik een video als ik vind dat het nodig is.

Het is wel handig om voor jezelf een routine te maken van wanneer je leert. Omdat het anders wel eens lastig kan zijn je motivatie, concentratie en wilskracht op te brengen.

Zijn er open dagen, of bijeenkomsten?


Tot nu toe eigenlijk niet. Als je ergens op vast loopt dan kun je mij appen of mailen en dan contact ik je. Soms kan het met mailen en wat meer achtergrond info al verholpen zijn. En anders bel ik je gewoon even. Dan oefenen we samen en kan ik direct invoelen op waar jij vastloopt. Vaak komen we er dan achter dat je van jezelf niet doorhebt dat je bijvoorbeeld vooral helderziend bent. Terwijl jij denkt dat je gewoon een beeldende geest hebt. Het is dus niet nodig.

Dat gezegd hebbende, vanaf 2022 heb ik elke maand een live oefening voor je via zoom!

Kan iedereen dit? Zijn er mensen waarbij het écht niet lukt?


Ja iedereen kan dit. Punt.

Er zijn wel mensen die er meer moeite voor moeten doen. Heel eerlijk zal ik je wel zeggen dat dit vaak te maken heeft met hun eigen onzekerheid en belemmerende overtuigingen. Vaak hebben zij vanuit de jeugd dingen opgelegd gekregen zoals ‘je bent gek’. Waardoor ze elke keer dat ze een doorbraak hebben bij zichzelf denken: “Ach dat denk ik maar, ik verbeeld het me.” Omdat ze in de belemmerende overtuiging blijven hangen dat ze ‘gek’ zijn.

Dit is iets wat ik zeker weten aanhaal en ook tips voor geef, maar jij moet dit zelf doen. Ook als je een coach, therapeut of psycholoog in de arm neemt: Jij bent nog steeds degene en enigste die dit kan oplossen. Alleen jij.

Hoe vaak heb je contact tijdens de cursus?


De ene heb ik voor een periode eens per week op de app. De ander eens per maand. En sommigen hoor ik nauwelijks tot nooit. Het is echt maar net wat jij nodig hebt.

Ik heb hier zelf navraag naar gedaan en het heeft te maken met het volgende: Als men met het bekijken van de video vragen heeft, worden deze beantwoord in de tekst. Als er toch nog enige twijfel overblijft, dan wordt dit wel weggenomen in de audio. Zo voelen zij zich zeker genoeg om de oefeningen te doen. Soms moeten ze de oefeningen herhalen maar het is eigenlijk altijd duidelijk genoeg. Het komt maar zelden voor dat ik vaak contact heb met mijn cursisten. En dat is prima. (Vond ik in het begin wel jammer hoor. Maar het zegt genoeg denk ik over hoe de opleiding in elkaar steekt!)

Is er een groep?


Ja er is een facebookgroep. Nu herken je waarschijnlijk jezelf wel in het volgende: Dierenmensen houden niet zo van mensen. Ook al denken we dat het een super mooi idee is om met gelijkgestemden te sparren. Het gebeurt niet heel veel. Maar als het nodig is, zijn er altijd mensen die antwoorden. En hoe meer mensen deelnemen hoe meer hulp je kunt krijgen.

Maar laten we eerlijk zijn. We doen dit allemaal voor onszelf. Je moet veel aan jezelf werken, het is dus vaak erg persoonlijk en dan kom je makkelijker naar degene die de opleiding heeft gemaakt.

Vanbinnen voelt dit goed, maar aan de oppervlakte heb ik angst, gaan we ook aan het zelfvertrouwen werken?


Ja, dit is namelijk een belangrijk punt. Maar hier komt ie weer: Jij moet het doen. Ik kan je alle tools bieden die er zijn, oefeningen met je delen en je vertellen hoe je aan jouw mindset moet werken. Maar als je niet doet wat ervoor nodig is, dan gaat het niet lukken. Zo simpel is het. En zo is het natuurlijk met alles. Wees je dus bewust van huiswerk in de vorm van zelfreflectie en aan jezelf werken.

Ga ik bevestiging vinden in de opleiding? Dat ik zeker weet, dat ik het echt kan?


Ik denk dat je dit vooral gaat vinden door casussen in te sturen. Toch moet ik zeggen dat de oefeningen mensen laat zien wat ze allemaal kunnen ervaren als ze zich ergens op afstemmen.

Het is dus heel persoonlijk waar jij jouw bevestiging uit kan halen. Daarbij zullen er altijd mensen zijn die nooit genoegen kunnen nemen met de bevestiging die zij krijgen. Dit is een beetje hetzelfde verhaal als diegene die belemmerende overtuigingen niet kan loslaten. Als je telkens feedback van je omgeving moet hebben en dat jezelf niet kan geven, dan dien je daaraan te werken voordat je een praktijk start. Want als ondernemer/zzp’er heb je niet iemand die jouw handje vasthoud. En laten we eerlijk zijn: Dat willen we toch ook niet? We willen vrij zijn, het leven leiden in teken van dieren.

Geef je ook feedback bij de opdrachten die je moet doen?


Bij sommige opdrachten zit de feedback er standaard in verwerkt. Dus de vragen die jij hebt beantwoord krijg je later het resultaat van hoe je het gedaan hebt. Of welk antwoord beter paste bij de vraag en waarom. Bij de casussen krijg je persoonlijke feedback van mij. Wat is je kracht, waarin mag je nog verder oefenen, tips en tricks hoe je dit kunt aanpakken, etc.

Kan je je na de cursus aanmelden bij het landelijk dierentolk register?


Nee dit kan alleen als je een geaccrediteerde cursus volgt of van diegene zelf die het register heeft opgezet. Dus ook als je al van je geboorte uurtje af aan kunt communiceren met dieren kun je je inschrijven.

Ik ben niet geaccrediteerd omdat deze keurmerken op dit moment te veel geld kosten naar mijn mening. Misschien komt dit nog in de toekomst. Maar als je de juiste marketing toepast, wat ik je overigens ook ga leren. Dan heb je het niet eens nodig.

Moet je van te voren weten of ik een gave heb? Moet ik een gave hebben om dit te kunnen?


De gave om met dieren te kunnen communiceren heeft iedereen. Intuïtie, gevoeligheid en spiritualiteit zijn in mijn ogen aspecten van ons gehele wezen. En als je jouw empathie, gevoeligheid, intuïtie, etc. beter gaat ontwikkelen: Dan ontwikkel je de gave om met dieren te communiceren.

Maar eigenlijk is dit herinneren wat je als klein kind zijnde allemaal al wist en kon.

Ja ik vind het een gift, een kado om dit te mogen en te kunnen doen. Vooral als dagelijks werk. En ja ik kan dit vanaf kleins af aan zoals iedereen. Het punt is dat ik het nooit heb onderdrukt door school, maatschappij of ouders. Daar mijn moeder open stond voor deze prachtige aspecten van het leven.

Hoe weet ik of deze opleiding bij mij past?


Laat ik dat beantwoorden met de volgende vragen: Hoe vind je dat ik schrijf? Wat vind je van mijn teksten? Heb je al eens op youtube gekeken naar elomy en naar mijn video’s? Denk je dat je video’s van mij zou kunnen volgen? Heb je misschien al een gratis meditatie van mij gevolgd? En vind je mijn stem fijn om naar te luisteren? Vind je mijn visie en hoe ik als dierentolk in het leven sta interessant?

Als je positief geantwoord hebt, je bent bereid het werk te doen en je wilt niet binnen 2 of 3 weekenden klaar zijn. Dan past deze opleiding bij je!

Vind je mijn stem niet fijn, leg ik het voor jou niet goed genoeg uit of te langdradig? Wil je binnen een maand al klaar zijn of wil je alleen met dieren kunnen praten voor familie en vrienden? Dan past deze opleiding niet bij je. Zo simpel is het.

Zou ik dit wel kunnen?


Als jij bereid bent om jezelf te ontwikkelen en je vind het echt interessant. Je bent in staat om tijd vrij te maken zodat je kan studeren, oefenen, inlezen, etc. En je bent niet volledig anti internet en technologie. Dan kan je dit. Maar als je echt een spuughekel hebt aan telefoons, tablets of laptops. Dan wordt het gewoon erg lastig. Daar mijn lessen online staan. Net als dat het heel moeilijk wordt dit te kunnen doen als je geen tijd maakt. En we weten allemaal dat leren voor iets wat je niet leuk vind, echt heel zwaar is. Plus die spirituele en persoonlijke groei, dat kan niet achterwegen blijven. Dat hoort er nou eenmaal bij. Want je moet die ‘gave’ gaan ontwikkelen. Eventueel ook oude belemmerende gedachten los gaan laten.

Wat nou als ik slecht kan leren?


App of mail me even voor een afspraak. Heel veel mensen kunnen volgens hun vroegere leraren slecht leren. Terwijl het eigenlijk zo is, dat ze gewoon niet zichzelf konden zijn. Niemand heeft hetzelfde brein. De ene is bijvoorbeeld een beelddenker en de ander denkt in woorden. Mensen die ADHD hebben kunnen soms zelfs in 3D denken terwijl de meesten van ons slechts in 2D kunnen denken.

Wanneer we de huidige kennis erbij pakken kunnen we zien dat jij misschien juist iets in je hand moet hebben om te kunnen leren. Zodat je tijdens het leren geprikkeld wordt lichamelijk, waardoor je het beter onthoud. Of misschien moet je juist wel stilte hebben om je heen. Ik hoop dat je hiermee kan zien, dat het eigenlijk nooit aan jou heeft gelegen. Maar waarschijnlijk aan de manier van het lesgeven, of de onderwerpen bijvoorbeeld.

Kan ik de opleiding volgen als ik mij slecht kan concentreren en snel afgeleid ben?


Eigenlijk is dat hetzelfde als de vorige vraag mijn inziens. Kan je je aandacht er wel bij houden voor een half uur als het je interesseert? Of als je tussendoor zelfs nog even bezig kan zijn met wat anders? Het gaat er dus weer om of je vroeger altijd hebt geleerd jezelf te uiten op een manier wat helemaal niet bij jou hoort en past. Of dat je misschien geen interesse had in de onderwerpen. Het kan zelfs nog zo zijn, dat degene die les gaf jou misschien helemaal niet aanstond.

Dus mijn vraag is vooral: Is het wel echt zo? Want ik heb al meerdere cursisten die hetzelfde dachten als jij. Maar op hun eigen tijd en eigen wijze makkelijk de lessen volgen.

Wat zijn de kosten?


Je betaalt eenmalig 320 euro als. Natuurlijk kun je ook in termijnen zonder extra kosten!

Uiteindelijk is het mijn doel om deze opleiding voor 500 euro te verkopen. Omdat die dat meer dan waard is. Je hebt namelijk levenslange toegang, je kunt mij altijd berichten. Er is een facebookgroep we komen maandelijks bij elkaar via zoom voor extra opdrachten. Er zijn zoveel ideeën voor de toekomst waar ik je graag in mee zou willen nemen. Plus het is een video cursus, schriftelijke cursus en audio cursus. Dus eigenlijk zit het zo vol… Dat ik n.a.v. de content meer voor zou kunnen en mogen vragen.